MIS – MOVIMENT INSURRECCIÓ SONORA

M.I.S. Moviment d'Insurrecció Sonora  és un col·lectiu musical heterogeni liderat per MIreia Tejero i David Garcia Aparicio.  La seva proposta es basa en la creació d’un llenguatge propi on  la improvisació i la radicalitat és a pedra angular del seu treball. Influït per les propostes de músics com John Zorn, John Cage, Walter Thomson, Roscoe Mitchel o Frank Zappa,  M.I.S. n’extreu diferents tècniques d’improvisació col·lectiva com son els signes, gestos i consignes, però sobretot  l’esperit de llibertat, de joc i de recerca d’una expressió musical genuïna.

Dins el col·lectiu, la figura del director perd el seu paper predominant en benefici de la creació conjunta i l’espontaneïtat. Tothom pot dirigir a tothom, fins i tot al públic, i tot el que passa sobre l’escenari neix de la comunicació i interacció immediata dels membres del grup i de la seva lliure expressió amb l’únic objectiu de fer de cada actuació un acte de llibertat creativa i un esdeveniment irrepetible.

El col·lectiu M.I.S. col·labora amb artistes de diverses disciplines en els seus espectacles. L’objectiu d’aquestes col·laboracions és enriquir la proposta amb nous elements expressius i nous punts de partida per el desenvolupament espontani de improvisacions i la recerca de nous paisatges  sonors.

MIS · Col·lectiu musical d'avantguarda

8 músics llegeixen una partitura gestual que es crea a partir dels signes del director, donant lloc a una obra intrínsicament irrepetible.

Influït per les propostes de músics com John Zorn, John Cage, Walter Thomson o Frank Zappa, MIS promou l'esperit de llibertat, de joc i d'expressió musical genuïna.

De la dialèctica neix una creació musical de la que tot el col·lectiu n'és autor. Tot el que passa sobre l'escenari és el resultat d'aquesta interacció immediata: del director amb els músics, dels músics entre ells, de les diferents propostes interdisciplinars i també de la participació activa del públic.

MIS està format per músics procedents del clàssic, del rock, del jazz i del contemporani, de manera que la seva música esdevé una constant recerca entre la tradició i la modernitat.

Experiències interdisciplinars

El tret diferencial de MIS és la seva capacitat d'interactuar amb els diferents espais, propostes i disciplines artístiques:
Workshops i tallers amb la finalitat de compartir el seu mètode de treball, creació musical per a projectes interdisciplinars, col·laboracions amb artistes de diferents àmbits, intervencions musicals en els diferents espais com museus, galeries d'art, espais urbans, etc.

MIS només_música
És un concert centrat únicament en la creació musical sense la intervenció d'altres gèneres.

MIS adaptacions_literàries
La música interactua amb la narració literària i el text suggereix diferents dinàmiques musicals.

MIS arts_escèniques
Arts escèniques i música comparteixen el mateix llenguatge creatiu.

MIS arts_visuals/arts_plàstiques
La incorporació de les arts visuals i plàstiques genera un magnetisme­visual que redimensiona la interpretació musical.

MIS tallers_interdisciplinars
Taller d'improvisació conduïda: una eina transformadora per potenciar la llibertat creativa i la capacitat d'interacció immediata.

 Més informació:

Web: http://www.moviment-insurreccio-sonora.com/
Facebook: https://www.facebook.com/moviment.insurreccio.sonora
Canal youtube: http://www.youtube.com/movinson
Canal vimeo: http://www.vimeo.com/movinson

Fitxa artística:

David García: Direcció Mireia Tejero: Saxos Lluís Vallès: Saxos   Maribel Ribero: Contrabaix  Júlia Pérez: Violoncel Mercè Ros: Bateria Montse Massaguer: Piano i teclat Adele Madau: violí elèctric

 col.laboradors: Andrea Rodo, guitarra, Xavi Castillo, contrabaix, Mila, veu

Audios:

VídeosFotos: