M.I.S. Moviment d’Insurrecció Sonora

M.I.S. Moviment d'Insurrecció Sonora  és un col·lectiu musical heterogeni liderat per MIreia Tejero i David Garcia Aparicio.  La seva proposta es basa en la creació d’un llenguatge propi on  la improvisació i la radicalitat és a pedra angular del seu treball. Influït per les propostes de músics com John Zorn, John Cage, Walter Thomson, Roscoe Mitchel o Frank Zappa,  M.I.S. n’extreu diferents tècniques d’improvisació col·lectiva com son els signes, gestos i consignes, però sobretot  l’esperit de llibertat, de joc i de recerca d’una expressió musical genuïna.

Dins el col·lectiu, la figura del director perd el seu paper predominant en benefici de la creació conjunta i l’espontaneïtat. Tothom pot dirigir a tothom, fins i tot al públic, i tot el que passa sobre l’escenari neix de la comunicació i interacció immediata dels membres del grup i de la seva lliure expressió amb l’únic objectiu de fer de cada actuació un acte de llibertat creativa i un esdeveniment irrepetible.

El col·lectiu M.I.S. col·labora amb artistes de diverses disciplines en els seus espectacles. L’objectiu d’aquestes col·laboracions és enriquir la proposta amb nous elements expressius i nous punts de partida per el desenvolupament espontani de improvisacions i la recerca de nous paisatges  sonors.

MIS · Col·lectiu musical d'avantguarda

Durant la seva trajectòria, MIS ha realitzat diferents i variades col·laboracions i propostes compartint el sistema d'improvisació amb diferents artistes de l'escena actual, com les ballarines Maria Muñoz (Mal Pelo), Sol Picó, Vero Cendoya, Federica Porello, el performer Pere Faura, poetes com Dolors Miquel, Núria Martinez-vernis, Oriol Sauleda etc. MIS ha participat en Festivals com el Festival LEM 2018, el Festival TNT de Terrassa del 2017, el Festival Sismògraf d'Olot, el Festival del Grec de Barcelona, ​​realitzat intervencions en museus com el Macba i Caixa Fòrum i ofert tallers amb la intenció de treballar comunitàriament i realitzar intervencions de gran format amb músics i artistes locals.

Experiències interdisciplinars

El tret diferencial de MISés la seva capacitat d'interactuar amb els diferents espais, propostes i disciplines artístiques: Workshops i tallers amb la finalitat de compartir el seu mètode de treball, creació musical per a projectes interdisciplinars, col·laboracions amb artistes de diferents àmbits, intervencions musicals en els diferents espais com museus, galeries d'art, espais urbans, etc.

  • MIS només_música És un concert centrat únicament en la creació musical sense la intervenció d'altres gèneres.
  • MIS street conducting  : MIS4SAX   formació itinerant formada per 4 saxos que permet realitzar diferents recorreguts i propostes
  • MIS adaptacions literàries i poesia:  10 SI MIS  La música interactua amb la narració poètica i el text suggereix infinites dinàmiques musicals.
  • MIS arts_escèniques  El moviment, la performance i la música comparteixen el mateix llenguatge creatiu. Col.laboracions amb diferents ballarins i performes
  • MIS tallers_interdisciplinars Taller d'improvisació conduïda: una eina transformadora per potenciar la llibertat creativa i la capacitat d'interacció immediata.
DESCARREGAR DOSSIER INFORMATIU 10 SIMIS
 Més informació:

Web: http://www.moviment-insurreccio-sonora.com/ Facebook: https://www.facebook.com/moviment.insurreccio.sonora Canal youtube: http://www.youtube.com/movinson Canal vimeo: http://www.vimeo.com/movinson

Fitxa artística 10 SIMIS:

David García: Direcció Mireia Tejero: Saxos Lluís Vallès: Saxos  Miquel Galcerán: Contrabaix  Júlia Pérez: Violoncel Mercè Ros: Bateria Montse Massaguer: Piano i teclat Adele Madau: violí elèctric  Núria Martinez Vernis i Oriol Sauleda: paraula

 col.laboradors: Andrea Rodo, guitarra, Xavi Castillo,i Maribel Rivero contrabaix, Mila, veu

Vídeos última proposta 10 SIMIS

10 SIMIS :  un concert de música i poesia de risc

És el nou espectacle de MIS que incorpora els poetes Núria Martínez-Vernis i Oriol Sauleda, amb la paraula dirigida i sense filtres com a fil conductor. Alhora, l’acció musical és executada per cadascuna de les 10 individualitats dels músics i poetes, que es relacionen entre ells com a peces de puzle o de dominó, i que s’organitzen amb les indicacions del director .

Vídeos anteriors espectacles

Audios:

Fotos: